PART-B Unit-3 Digital Documentation-LibreOffice(2025-26)
Chapter-1 Create a document using a word processor
1.A _____ consists of tools or commands organized together.
Answer: Toolbar
2._____ display information about the current document and provide access to different views.
Answer: Status Bar
3.The document automatically adds a period and extension _____ to the file name.
Answer: .odt
4._____ is the default view.
Answer: Print Layout
5.The _____ view shows the document as it would look if it were a web page.
Answer: Web Layout
Section B — True or False
1.The Save As option closes the current document.
Answer: False
2.The keyboard shortcut to open a new document is Ctrl + N.
Answer: True
3.The Standard toolbar is above the Formatting toolbar.
Answer: True
4.The document does not automatically add a period and an extension .odt to the file name.
Answer: False
5.Print Layout view shows how your document will look when printed.
Answer: True
Section C — Choose the Correct Answer
1.Which of the following options is used to create a new blank document?
(A) Save (B) New (C) Edit (D) Open
Answer: (B) New
2.The keyboard shortcut to save a document is —
(A) Ctrl + N (B) Ctrl + O (C) Ctrl + S (D) Shift + S
Answer: (C) Ctrl + S
3.To close the document, click the File tab and select —
(A) Close (B) Exit (C) New (D) Info
Answer: (A) Close
4.You can open a Writer file by using which of the following keyboard combinations?
(A) Ctrl + A (B) Ctrl + O (C) Ctrl + R (D) Ctrl + S
Answer: (B) Ctrl + O
5.A new document can be created by pressing —
(A) Home → File (B) Start Button → New (C) File → New (D) Home → Font
Answer: (C) File → New